LINFRÖ & LINFRÖKAKA

Linfröodling på Höjs Boställe

LINFRÖKAKA TILL HÄST, KOR & FÅR

Vi på Boställets Lin odlar själva vårt linfrö. På de vackra linåkrarna kring Höjs Boställe i Skåne skördar vi varje år mängder av linblommor. Dess frön tas om hand och kallpressas till linolja, eller säljs som de är som linfrö. Vid framställningen av linolja skapas restprodukter – av dessa tillverkar vi linfrökaka.

Linfrökaka

Linfrökaka innehåller:

  • Mineraler
  • Smältbart råprotein 28%
  • Råprotein 32%
  • Fett (varav 60% omega-3) 18%
  • Kolhydrater 42%

Linfrö ger din häst en blank och fin hårrem. Linfrökaka kan också vara ett bra fodertillskott om din häst har problem med magen.

Tänk dock på att aldrig utfodra din häst med rent linfrö, utan att först hälla kokt vatten över. En lämplig mängd linfrö är några hekto per dag (för en vuxen häst). Enklast är då att välja linfrökaka (pellets) som redan är förberett och redo för utfodring. Linfrökaka kan även ges till nöt och får.

Linfrö & linfrökaka

Köp produkterna hos oss på Boställets Lin.
Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Linfrö

240,00 kr480,00 kr inkl moms
Linfrön har sedan länge varit känt som balanseringsmedel i magen hos både djur och människor. Linfrön innehåller även essentiella fettsyror, vilket reflekteras i att dina djur får en blank och fin hårrem.

Linfrökaka

430,00 kr inkl moms
Ett naturligt kraftfoder och fodertillskott Linfrökaka är ett bra och naturligt kraftfoder och kan även verka som ett fodertillskott om dina djur har problem med magen. Där kommer vår smidiga linfrökaka (pellets)in i bilden. Den är nämligen förberedd och redo för utfodring. Linfrökaka kan ges till kor, får och hästar.