ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Svensk linolja för rostskydd, impregnering och annan ytbehandling

EFFEKTIVA & NATURLIGA LINPRODUKTER

Kallpressad linolja från Boställets Lin HB finns att köpa i vår webshop eller våra återförsäljare och kan användas till en rad olika saker:

  • rostskydd
  • impregnering
  • olika former av ytbehandling
  • bas vid tillverkning av linoljefärg
  • foder för hästar, kor och får.

Vi har som mål att erbjuda våra kunder landets bästa kallpressade linolja, oavsett vad oljan ska användas till. Vår tillverkningsmetod är noggrann och miljömedveten och vi erbjuder enbart högkvalitativa produkter.

Ytbehandling

Det vanligaste användningsområdet för kallpressad linolja är förstås olika former av ytbehandling. Linoljan är idealisk för färdigbehandling av fasader, paneler och utemöbler och för uppfräschning av dörrar och staket. Kallpressad linolja fungerar även effektivt som rostskydd för bilar och vid ytbehandling av exempelvis tegel, klinker och stenplattor.

Kort sagt kan den kallpressade linoljan användas för behandling av de flesta ytor, det handlar bara om att välja rätt. Alla ytor behöver behandlas förr eller senare – så vänta inte för länge med ditt köp.

Färg från linolja

Kallpressad linolja används emellertid inte enbart för ytbehandling, impregnering och rostskydd – utan även som bas vid framställningen av den uppskattade linoljefärgen. Det är linoljan som gör att linoljefärgen kan konservera trävirket och få det att åldras vackert – något man kan se på husfasader och staket.

Köp din linolja från Boställets lin

Från vår produktion av linolja tillverkas linoljefärg och linfrökaka.
När du köper vår linolja så får du en svensk, närproducerad och miljövänlig produkt.